Program høsten 2006:

 

CRASH er et urbant drama om de flyktige møtene, toleranse på tvers av menneskeraser og frykten vi alle føler fra tid til annen. Et ektepar. En persisk butikkeier. To politietterforskere som også er elskere. En afroamerikansk TV regissør og hans kone. En meksikansk låsesmed. To biltyver. En politimann. Et middelaldrende koreansk par.
Alle bor i Los Angeles. Og i løpet av de neste 36 timene skal deres veier krysses. CRASH tar et provoserende og utilslørt blikk på de komplekse sidene ved rasediskriminering i dagens Amerika. Vi kastes hodestups inn i den opphetede smeltedigelen Los Angeles i tiden før 11. september. I gråsonen mellom svart og hvit, offer og angriper, finnes ingen lettvinte løsninger.
CRASH er en sjelden filmopplevelse - en film som utfordrer publikum til å sette spørsmålstegn ved egne holdninger. Morsom, provoserende, rørende, sterk og konstant uforutsigbar.

 


 

 4. September.

"CRASH"

 

  Det var bare en tåpelig tilfeldighet egentlig, noe en kan le av senere, når en får det hele på avstand. Allikevel, i det øyeblikk hun forstår at turistbussen faktisk har dratt fra henne, uten at verken mannen eller de to barna deres har lagt merke til at hun ikke er med, begynner en spire til opprør å gro i Rosalba. For henne åpner dette en dør til eventyret. Rollen som husmor og mor har gjennom årene ført til at hennes personlighet gradvis er forsvunnet uten spor - utvisket av hennes families krav. Hun har ikke registrert det før i det øyeblikket hun står der, glemt i veikanten...

  
18. september.

"BRØD & TULIPANER"

 

  "Absolutt Blåmandag" erstatter Lasse & Geir.

- en fuktig komedie anno 1999.
Hvordan morgendagen kan bli,når gårsdagen er søkk vekk.
Av og til gjør man noe man ikke burde gjøre. Ta seg en fredagspils for eksempel - eller ti - sammen med gutta på jobben. Det kan være veldig dumt. Særlig når man lovet samboeren å komme tidlig hjem fordi man skulle besøke svigerforeldrene denne helgen...

 


 

2. oktober.

"ABSOLUTT BLÅMANDAG"


 
Krig og barn er en hjerteskjærende kombinasjon. Samtidig er barna blant de hardest rammede i verdens konfliktområder - de er lett bytte for landminer, og mange blir foreldreløse.

I en flyktningeleir i den kurdiske delen av Irak venter alle på USA-krigen. 13 år gamle Soran er den lokale Reodor Felgen, alles snille onkel og en streng og snedig leder for de andre barna i leiren. Under hans kommando samles det fryktløst miner fra åsene for å tjene en slant.

Vises med forfilmen "Bawke".

 
Skilpadder kan fly
 

16. oktober.

"SKILPADDER KAN FLY" 
  To kriminelle brødre, Seth (Clooney) og Richard (Tarantino) Gecko, en av dem en morder og den andre en sex-forbryter, raner en bank. Med politiet i hælene vender de nesa sørover og drar mot Mexico. Som sikkerhet tar de en familie som gisler. Vel fremme i Mexico stopper de på en bar ved navn av Titty Twister, et sted der motorsykkelgjenger og lastebilsjåfører henger. Titty Twister, open from dusk till dawn. Men baren er et merkelig sted og brødrene Gecko er i mer trøbbel enn de vil tro...

 
30. oktober.

"FROM DUSK TILL' DAWN"
 
  "Du kan da ikke bare ha tjent 43 kroner siden 1999" sier skatte-byråkraten oppgitt og titter over brillekanten bort på døgenikten Daniel. Daniel er en søt og rufsete københavner i tjueåra. Han overlever på litt svart betaling for grafitti-kunststykker om forelskelse, bestillingsverk for gutter i vennekretsen som ønsker å imponere damene sine. Han er på konstant flukt fra parkeringsbøter, forfalte regninger, myndigheter og politifolk. Innimellom henger han sammen med sin litt korpulente og firkantede kompis Morfar, som drømmer om en karriere som fotballdommer mens han tar nattevakter på et søvnlaboratorium. En dag snubler Daniel over kjærligheten i form av den søte og eksentriske Franc.

  
13. november.

"DARK HORSE"

 
Kortvokste Finbar McBride har en stor lidenskap; tog. Når hans eneste venn og kollega dør, arver Finbar en nedlagt togstasjon i New Jersey. Han flytter til sitt nye arvegods og håper å få være i fred fra andre folk.

Til tross for hans forsøk på å leve et liv i ensomhet, blir han snart motvillig involvert i to andre mennesker, Olivia og Joe. Trioen oppdager at ensomhet tross alt er morsommere om man har noen å dele den med.


  
27. november.

"THE STATION AGENT"
 
Storfamilien er på vei til nostalgisk jul på fjellet i leid hytte. Hytta blir trang når mamma, pappa og fire voksne barne med hver sin familie, en hund og en svigerfamilie fra Polen trenger seg inn mellom bunnfrosne tømmervegger i 30 kuldegrader. Særlig når parafinovnen er lekk, et av barna har astma, en av døtrene har kjærlighetssorg, mamma tviholder på vellykketheten - og pappa er tørst, svært tørst.

  
11. desember.

"NÅR NETTENE BLIR LANGE"
 

SF KINO LILLESTRØM - FILMWEB - NORSK FILMKLUBBFORBUND - VI SPONSES AV RoBo.